Het Tuinhuisje in een prachtige omgeving

In de directe omgeving van Het Tuinhuisje bevinden zich

  • Universiteit Twente (UT): Universiteit Twente is de plek waar talent zich het best ontplooit. Studenten en medewerkers staan centraal. Zij zorgen samen voor baanbrekend onderzoek, relevante innovatie en inspirerend onderwijs.

 

  • Saxion Hogescholen: De voortdurend veranderende wereld vraagt om professionals die alert kunnen reageren op nieuwe situaties. Saxion leert studenten vooral verder vooruit te kijken en oplossingsgericht te denken, om in de toekomst het verschil te kunnen maken.

 

  • Rijksmuseum Twenthe: Rijksmuseum Twenthe bestudeert, presenteert en stimuleert de menselijke verbeelding. Want het is de verbeelding waarmee vorm en betekenis wordt geven aan onze wereld.

 

  • Centrum van Enschede: De grootste stad in de regio Twente met een bruisende binnenstad biedt een groot aanbod aan winkels, culturele voorzieningen en horeca. Waar informatie over kunst en cultuur, uitgaan en winkelen is te vinden.

 

  • Hof Espelo: Op dit eeuwenoude kleinschalige Twentse landgoed zie je hoe mooi natuur en cultuur met elkaar verweven kunnen zijn. Oude lanen leiden je langs bloeiende akkers en grazige weilanden.

 

  • Fiets- en wandelroutes: Een avontuurlijke wandel- en fietsroute rondom de stad, dwars door de groene longen van Enschede, Boekelo en Glanerbrug. Onderweg is van alles te doen en te beleven. De route verbindt bijzondere rustpunten en pleisterplaatsen. Van theetuin tot klimbos en van visvijver tot atelier. De fiets- en wandelroutes zijn gratis verkrijgbaar bij de Tourist Info Points en overige locaties waar toeristische folders verkrijgbaar zijn. Fietsers, wandelaars en skeeleraars gebruiken deze om kleine ommetjes in de buurt of grotere afstanden te maken. ‘Overstappen’ op bestaande wandel- en fietsroutes kan ook. De bewegwijzering is onderdeel van het Wandelnetwerk Twente als stadsrandroute met de herkenbare keuze- en routepalen.